Inicis del CENTRE D’ESPLAI GUINEUETA

ANTECEDENTS:

Inicis del CENTRE D’ESPLAI GUINEUETAEsplai bo trans

Desprès de diferents iniciatives infantils i juvenils a l’any 1979 comença a funcionar de nou un centre d’Esplai a la Masia de Ca n’Ensenya, promocionat inicialment pel capellà de la Parròquia de Sant Rafael i un grup de famílies. Amb els anys, l’entitat creix en nombre d’infants fins arribar a tenir llistes d’espera.

Al 1983  l’Esplai es federa a l’S.C.V.(Federació de centres confessionals). Les activitats d’estiu també arriben cada cop a més infants del districte. És a l’estiu del 1985 quan comencen certs problemes amb la federació per falta de recolzament.

Durant els cursos 85/86 i 86/87, l’Equip Monitor té una gran renovació de personal i ideològica.

El CENTRE D’ESPLAI GUINEUETA evoluciona

L’any 1987 el centre passa a formar part d’Esplais Catalans (ESPLAC), l’única federació laica, democràtica, independent i progressista, i inicia un procés més clar de participació en la dinamització comunitària i de coordinació amb d’altres entitats, així com amb l’Ajuntament.

Conseqüència d’aquest nou plantejament educatiu és la presencia a diferents plataformes i coordinadores associatives tant d’àmbit de districte com nacional, que han continuat  fins l’actualitat, ja fos com esplai o delegant en les entitats que sorgirien de la mateixa.

L’any 1988 el projecte d’actuació que es venia desenvolupant amb els adolescents de 16 a 18 anys del centre, anomenat ARRELS, dóna pas a una iniciativa associativa: el GRUP DE JOVES GUINEUETA.

Altres esdeveniments van consolidant l’entitat, així com les iniciatives que d’ella van néixer:

  • L’any 1989 celebrem el Xè Aniversari amb un abast de festa major. Més endavant s’assumiria un paper protagonista en la realització de les Festes Majors del Barri i en l’intent de creació d’una Coordinadora d’Entitats a La Guineueta.
  • L’any 1991 el Responsable General de l’Esplai entra a formar part de l’Equip de Direcció d’Esplais Catalans (ESPLAC).
  • El macromuntatge LA CONGA RECORD aplega a La Guineueta a infants i joves de 18 centres d’esplai.
  • Les campanyes d’estiu s’estenen més allà del final de curs amb els propis socis, i arribem a molts més infants de la ciutat amb la realització d’una colònia, uns campaments, un intercanvi internacional i tres casals d’estiu.
  • L’any 1993 el Tresorer de l’Esplai es escollit pel Secretariat de Consell de la Joventut de Barcelona, en representació d’ESPLAC. L’any 1994 n’és escollit President del CJB.

Continua

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s